a

Eonia

λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι από τις συχνότερες επεμβάσεις παγκοσμίως και ο γρηγορότερος τρόπος να απαλλαγείς οριστικά από το περιττό λίπος στο σώμα σου.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση;

Είναι η επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης του συσσωρευμένου λίπους. Μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος με επίμονο, τοπικό πάχος, όπως κοιλιά, πλάτη, στήθος, λαιμό,  μηρούς, γλουτούς, πρόσωπο, μπράτσα κ.ά. Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι η δημοφιλέστερη διαδικασία λιποαναρρόφησης. Το υποδόριο λίπος συναντάται συχνότερα στην κοιλιά, τη μέση και τις “λαβές του έρωτα”.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η λιποαναρρόφηση απευθύνεται σε υγιείς ενήλικες με κανονικό ή ελαφρώς πάνω από το φυσιολογικό βάρος, που έχουν τοπικές εναποθέσεις λίπους, οι οποίες αντιστέκονται σε γυμναστική και δίαιτα.

Ποια είναι τα στάδια της λιποαναρρόφησης;

Πριν την επέμβαση, λαμβάνεται το πλήρες ιατρικό ιστορικό και γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος. Χαρτογραφούνται με μαρκαδόρο και φωτογραφίζονται οι προβληματικές περιοχές στο σώμα και ο γιατρός δίνει τις απαιτούμενες οδηγίες στον ασθενή – τι χρειάζεται ακριβώς να κάνει πριν την επέμβαση (διακοπή καπνίσματος ή φαρμάκων κ.ο.κ.)

Τη μέρα της επέμβασης, χορηγείται αναισθησία ανάλογα με την ποσότητα λίπους που αναμένεται να αφαιρεθεί. Η τοπική αναισθησία με ή χωρίς μέθη εφαρμόζεται συχνότερα από τη γενική αναισθησία.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο γιατρός θα περάσει μια μεταλλική κάνουλα μέσα από μία πολύ μικρή τομή που θα έχει πραγματοποιήσει (συνήθως μικρότερη από ένα εκατοστό,) η οποία θα εισέλθει στο στρώμα λίπους, με σκοπό να το αποσπάσει. Το αποσπασμένο λίπος, στη συνέχεια, αναρροφάται από το σώμα με ελεγχόμενες, παλινδρομικές κινήσεις χάρη σε ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος και που είναι συνδεδεμένο με την κάνουλα μέσω ενός σωληνίσκου.

Αφού ο γιατρός αναρροφήσει την απαιτούμενη ποσότητα λίπους, θα συρράψει τις μικρές οπές και θα τοποθετήσει έναν ελαστικό κορσέ, για να σταθεροποιήσει το δέρμα στη νέα του θέση. Ο χρόνος διάρκειας της επέμβασης είναι 45 λεπτά – 2 ώρες.

Μετά την επέμβαση, οι περισσότεροι ασθενείς δε χρειάζεται να διανυκτερεύσουν στην κλινική. Η λιποαναρρόφηση θεωρείται χειρουργείο της μιας μέρας. Τα ράμματα αφαιρούνται σε 8-10 μέρες, αλλά ο διακριτικός κορσές παραμένει για τις πρώτες 3 εβδομάδες. Είναι σημαντικό οι χειρουργικές τομές να μην υποβάλλονται σε υπερβολική δύναμη, τριβή ή κίνηση κατά τη διάρκεια της επούλωσης. Ο ασθενής δεν μπορεί να επιστρέψει στις αθλητικές δραστηριότητες νωρίτερα από μια βδομάδα, αλλά μπορεί κάλλιστα να επιστρέψει στη δουλειά του μετά από 3-4 μέρες.

Αποτέλεσμα

Μετά την ενηλικίωση, τα λιποκύτταρα δεν αναπτύσσονται σε αριθμό, αλλά σε όγκο. Οπότε, τα λιποκύτταρα που εξαλείφονται με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης, δεν αναπληρώνονται σε περίπτωση μεταβολής βάρους. Σε αυτήν την περίπτωση, το λίπος θα αποθηκευτεί σε άλλες περιοχές του σώματος, που δεν έχουν υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση. Δηλαδή, το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμο και αντιστοιχεί σε μείωση 3-10 πόντων στο σημείο εφαρμογής.

Παρενέργειες

Η λιποαναρρόφηση παρουσιάζει τις ίδιες παρενέργειες που σχετίζονται με οποιοδήποτε χειρουργείο. Οι εκχυμώσεις και το οίδημα στις υπό θεραπεία περιοχές μπορεί να διαρκέσουν 2 – 3 μήνες μέχρι να υποχωρήσουν, οπότε και θα διαμορφωθεί το τελικό αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης. Σοβαρότερες παρενέργειες, όπως λοίμωξη του τραύματος ή θρόμβωση, είναι σπάνιες και ελαχιστοποιούνται, όταν ο ασθενής ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού. Οπότε, η τήρηση των οδηγιών του γιατρού είναι το κλειδί για την επιτυχία της λιποαναρρόφησης.

Κόστος

Το κόστος της λιποαναρρόφησης εξαρτάται από το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποιήθηκε, από την παραμονή ή όχι στην κλινική, από τις υπό θεραπεία περιοχές και από την ποσότητα  λίπους που αφαιρέθηκε.

H Eonia διαθέτει πιστοποιημένη ομάδα πλαστικών χειρουργών με πολυετή εμπειρία και παρέχει το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση.

Μάθετε περισσότερα:

Λιποαναρρόφηση: μύθοι και αλήθειες

Λιποαναρρόφηση Vaser

Λιποαναρρόφηση Body Jet Eco