eonia.gr

Μια πολυπληθής επιστημονική ομαδα που αποτελείται από γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, αισθητικούς και επιστημονικούς συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων σας περιμένει στον πιο σύγχρονο χώρο ιατρικής αισθητικής που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα Βαλκάνια για να μετατρέψει κάθε όνειρό σας σε πραγματικότητα!

Image Alt

Πολιτική Απορρήτου

Πολιτική για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και τα Cookies

Ημερομηνία Ισχύος: 25.5.2018

Οι εταιρίες «EONIA FDA MIKE & SIA EE, EONIA ΑΘΗΝΩΝ ΕΕ, EONIA SPA, FDA MIKE & ΣΙΑ ΕΕ» (εφεξής οι «Εταιρείες») σέβονται την ιδιωτικότητα των φυσικών προσώπων και λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη την ανάγκη προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων.

Το παρόν ενημερωτικό κείμενο παρέχει, σε κάθε πρόσωπο που ενδιαφέρεται να λάβει τις υπηρεσίες μας σε οποιοδήποτε κατάστημα των εταιριών ή/ και σε κάθε επισκέπτη – χρήστη των διαδικτυακών ιστοσελίδων των εταιριών, συνοπτική, πλήρως ορισμένη και διαφανή πληροφόρηση αναφορικά με τις πρακτικές, που ακολουθούνται για τη διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων.

 

  1. Ποιος είναι ο σκοπός της παρούσας Πολιτικής;

Η παρούσα Πολιτική έχει σκοπό να πληροφορήσει για τον τρόπο με τον οποίο τα προσωπικά δεδομένα των πελατών των εταιριών συλλέγονται, αποθηκεύονται, χρησιμοποιούνται και τυχόν διαβιβάζονται, τα μέτρα ασφάλειας που λαμβάνουν οι εταιρίες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τους λόγους και το χρονικό διάστημα που αυτά αποθηκεύονται, αλλά και για το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται. Αφορά δε, κάθε πράξη ή σειρά πράξεων που πραγματοποιείται με ή χωρίς τη χρήση αυτοματοποιημένων μέσων, σε προσωπικά δεδομένα ή σε σύνολα προσωπικών δεδομένων, όπως η συλλογή, η καταχώριση, η οργάνωση, η διάρθρωση, η αποθήκευση, η προσαρμογή ή η μεταβολή, η ανάκτηση, η αναζήτηση πληροφοριών, η χρήση, η κοινολόγηση με διαβίβαση, η διάδοση ή κάθε άλλη μορφή διάθεσης, η συσχέτιση ή ο συνδυασμός, ο περιορισμός, η διαγραφή ή η καταστροφή.

Οι εταιρίες διατηρούν μονομερώς το δικαίωμα να επικαιροποιούν, τροποποιούν, προσθέτουν, μεταβάλλουν τις υπηρεσίες τους και την παρούσα Πολιτική, ανά διαστήματα, οποτεδήποτε κρίνει τούτο αναγκαίο, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, πάντα εντός του εκάστοτε ισχύοντος νομικού πλαισίου και σύμφωνα με τυχόν μεταβολές στην κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Οι εταιρίες ενθαρρύνουν κάθε ενδιαφερόμενο να ελέγχει την παρούσα Πολιτική ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να ενημερώνεται για τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί.

 

  1. Τί είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Προσωπικά δεδομένα είναι κάθε πληροφορία που αφορά σε συγκεκριμένο φυσικό πρόσωπο ή πρόσωπο η ταυτότητα του οποίου μπορεί να εξακριβωθεί (πχ όνομα, αριθμός ταυτότητας, διεύθυνση κτλ). Τα δεδομένα που αφορούν την υγεία (σωματική ή ψυχική κατάσταση, λήψη ιατρικών υπηρεσιών κ.α.) συμπεριλαμβάνονται στον γενικό όρο προσωπικά δεδομένα αλλά αποτελούν ειδική κατηγορία δεδομένων. Οι εταιρίες δεν θα επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Ωστόσο, οι εταιρίες διατηρούν το δικαίωμα να επεξεργαστούν τα προσωπικά σας δεδομένα, στο μέτρο που επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο, ή/και από σύμβαση που συνάψατε με τις εταιρίες ή/ και από δικαστικές αποφάσεις ή εισαγγελικές παραγγελίες/διατάξεις.

  1. Με ποιον τρόπο συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα;

Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται με τους εξής τρόπους:

(α) μας τα παρέχετε εσείς όταν οι εταιρίες παρέχουν υπηρεσίες σε εσάς, όταν απευθυνθείτε σε εμάς προκειμένου να λάβετε εσείς ή κάποιος τρίτος υπηρεσίες, όταν συμμετέχετε σε κάποια εκδήλωση των εταιριών, όταν υποβάλλετε αίτηση εργασίας στις εταιρίες, όταν συμπληρώνετε ηλεκτρονικές φόρμες ή αποστέλλετε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (“e-mail”) ή χρησιμοποιείται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να πληροφορηθείτε ή να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες, που είναι διαθέσιμες στην Ιστοσελίδα των εταιριών.

(β) αυτόματα μέσω του προγράμματος περιήγησης (“browser”) ή της κινητής συσκευής (λ.χ. κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ κλπ) που χρησιμοποιείτε για την πρόσβασή σας στις Ιστοσελίδες.

(γ) μας τα παρέχει κάποιος τρίτος συνεργάτης μας, αφού έχετε δώσει τη συναίνεσή σας (π.χ. θυγατρική εταιρεία, συνεργαζόμενη επιχείρηση κλπ )

Κατά την εγγραφή σας σε υπηρεσία που παρέχεται από τις ανωτέρω ιστοσελίδες των εταιριών μας, θα χρειαστεί να συμπληρώσετε κάποια πεδία καθώς επίσης και να επιλέξετε όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Σε περιπτώσεις όπου απαιτείται η συγκατάθεσή σας για τη συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων, όπως για τη λήψη ενημερωτικού δελτίου (“newsletter”) σε τακτική βάση, αυτή ζητείται ρητώς από εσάς και έχετε δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να την αποσύρετε.

 

  1. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγονται?

Συνοπτικά, τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται και υφίστανται περαιτέρω επεξεργασία περιλαμβάνουν:

– το όνομά, τη διεύθυνση και γενικότερα τα στοιχεία επικοινωνίας (συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και του αριθμού τηλεφώνου),

– ηλικία και ημερομηνία γέννησης

– φύλο

-ιατρικό ιστορικό προκειμένου να είναι ασφαλής και προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας, η παροχή υπηρεσιών προς εσάς από μέρους των εταιριών

– Τον τύπο της επιδερμίδας / κατάσταση της επιδερμίδας σας
– Τα φυσικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας/σώματος σας

-πληροφορίες που μας δίνετε για την πληρωμή μας, όπως πληροφορίες τραπεζικών καρτών

– άλλες πληροφορίες που προέρχονται από τη χρήση ιστοσελίδων και άλλων ψηφιακών πλατφορμών που χρησιμοποιούμε με σκοπό την ενημέρωσή σας, σχετικά με τις ακόλουθες υπηρεσίες που παρέχουν οι εταιρίες μέσω των ιστοσελίδων της ή/ και την εγγραφή σας σε μία ή περισσότερες από αυτές:

  • Λήψη ενημερωτικού δελτίου (“newsletter”) σε τακτική βάση.
  • Λήψη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή αλληλογραφίας ανακοινώσεων/ ειδήσεων.
  • Υποβολή ερωτημάτων σε σχέση με υπηρεσίες που συνδέονται με τις υπηρεσίες μας.

 

Πέραν των ανωτέρω δεδομένων που παρέχετε, ενδέχεται να συλλέγονται τεχνικές πληροφορίες, που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα η διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (“Ιnternet Ρrotocol address”) της συσκευής σας [π.χ. ηλεκτρονικός υπολογιστής, φορητός υπολογιστής (“laptop”), υπολογιστής ταμπλέτα (“tablet”), έξυπνο κινητό τηλέφωνο (“smartphone”)]. Οι τεχνικές αυτές πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την ομαλή λειτουργία και απόδοση των ιστοσελίδων και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, και δεν αποθηκεύονται μόνιμα στις υποδομές του Ομίλου.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις ιστοσελίδες του Ομίλου (“cookies”, “internet tags” κ.α.) παρατίθενται στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων των εταιριών (βλ. κατωτέρω υπό κεφάλαιο 10).

Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες με άλλους τρόπους, για τους οποίους θα σας παρέχουμε συγκεκριμένη ειδοποίηση κατά τη στιγμή της συλλογής τους. Οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι απαραίτητες για τους σκοπούς που αναφέρονται παραπάνω.

 

  1. Από ποιες αρχές διέπεται η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων από τις Εταιρίες;

Οι εταιρίες επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα με τρόπο θεμιτό και νόμιμο για σαφώς καθορισμένους σκοπούς που αναφέρονται στην παρούσα Πολιτική. Τα προσωπικά σας δεδομένα που επεξεργάζονται οι εταιρίες περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα για την επίτευξη των σκοπών αυτών, είναι ακριβή και επίκαιρα, τηρούνται για χρονικό διάστημα που καθορίζεται από τους σκοπούς της επεξεργασίας, προστατεύονται από επαρκή μέτρα ασφαλείας και δεν διαβιβάζονται σε χώρες που δεν εξασφαλίζουν ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας.

 

6.Ποιος συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα και για ποιον σκοπό? Διαβιβάζονται σε τρίτους;

Οι εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες, που παρέχετε για τους παραπάνω σκοπούς εάν:

  • Είναι απαραίτητο για τη σύναψη σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος (π.χ., για να επεξεργαστούμε την πληρωμή σας και να εκτελέσουμε την υπηρεσία που έχετε αιτηθεί από τις εταιρίες), ή αν
  • Έχουμε λάβει τη συγκατάθεσή σας (π.χ. εγγραφή σε newsletter), ή αν
  • Έχουμε νόμιμο συμφέρον να το πράξουμε (συμπεριλαμβανομένου νόμιμου συμφέροντος για την εκτέλεση δραστηριοτήτων μάρκετινγκ, ερευνητικών δραστηριοτήτων, αναλύσεων δεδομένων και εσωτερικών λειτουργιών διοίκησης, επεξεργασίας και επιβολής νομικών απαιτήσεων και διεξαγωγής των εργασιών μας σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες νόμους, και τις πολιτικές μας).

Τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία από τους εξουσιοδοτημένους ανά υπηρεσία υπαλλήλους των εταιριών, για τους σκοπούς και μόνο της παροχής της εκάστοτε υπηρεσίας. Διαβιβάζονται δε, μόνο σε εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη που δεσμεύονται στην τήρηση εμπιστευτικότητας, όταν αυτά απαιτείται να έχουν πρόσβαση στο πλαίσιο παροχής των εν λόγω υπηρεσιών.

Μετά από εντολή σας, τα προσωπικά σας δεδομένα δύνανται να διαβιβαστούν σε τρίτους / συνεργαζόμενες με τις εταιρίες επιχειρήσεις.

Οι εταιρίες δεσμεύονται ρητά ότι δεν θα εμπορευθούν τα προσωπικά σας δεδομένα διαθέτοντάς τα προς πώληση/ενοικίαση δίνοντάς τα/ μεταφέροντας /δημοσιοποιώντας ή κοινοποιώντας τα σε τρίτους ή να τα χρησιμοποιήσει με άλλον τρόπο και για άλλους σκοπούς που δύνανται να διακινδυνεύσουν την ιδιωτικότητα, τα δικαιώματα ή τις ελευθερίες σας, εκτός αν επιβάλλεται από το νόμο, δικαστική απόφαση/εντολή, διοικητική πράξη ή αν αποτελεί συμβατική υποχρέωση απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των Ιστοσελίδων των εταιριών και την πραγματοποίηση των λειτουργιών τους.

Ενδέχεται τα προσωπικά δεδομένα να διαβιβαστούν σε συγγενικές επιχειρήσεις/εταιρίες, συνεργάτες, ή σε τρίτους, συμμορφούμενους με τους όρους της παρούσας Πολιτικής και δεσμευόμενους στην τήρηση εμπιστευτικότητας, οι οποίοι ενεργούν εκ μέρους του Ομίλου για περαιτέρω επεξεργασία με σκοπό την παροχή υπηρεσιών, την αξιολόγηση και την βελτίωση της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας, σκοπούς μάρκετινγκ, διαχείρισης δεδομένων και τεχνικής υποστήριξης, μόνο, αφότου ενημερωθεί ο χρήστης εκ των προτέρων και ληφθεί η συγκατάθεσή του.

Οι εν λόγω τρίτοι έχουν δεσμευτεί συμβατικά με τις εταιρίες ότι θα χρησιμοποιήσουν τα προσωπικά δεδομένα μόνο για τους παραπάνω λόγους, και δεν θα διαβιβάσουν τις προσωπικές πληροφορίες σε τρίτα μέρη, καθώς και δεν θα τις κοινοποιήσουν σε τρίτους εκτός αν το επιβάλλει ο νόμος.

 

  1. Για πόσο χρόνο τηρούνται τα προσωπικά μου δεδομένα;

Τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται για όσο χρόνο απαιτείται από τη φύση της παρεχόμενης από τις εταιρίες υπηρεσίας, που οι ίδιοι έχετε επιλέξει και επιπρόσθετα, για όσο χρόνο καθορίζει η σχετική νομοθεσία .

Οι εταιρίες δεν διατηρούν τα δεδομένα σας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από αυτό που είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο υποβάλλονται σε επεξεργασία. Για να καθοριστεί το κατάλληλο χρονικό διάστημα διατήρησης, οι εταιρίες λαμβάνουν υπ’ όψη την ποσότητα, τη φύση και την ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων, τους σκοπούς για τους οποίους τα επεξεργάζονται και τη δυνατότητα να πετύχουν τους σκοπούς αυτούς με άλλα μέσα.

Επίσης, οι εταιρίες λαμβάνουν υπ’ όψη τα χρονικά διαστήματα για τα οποία ίσως χρειαστεί να διατηρήσουν προσωπικά δεδομένα προκειμένου να εκπληρώσουν τις νομικές τους υποχρεώσεις (π.χ. σε σχέση με φορολογικούς ελέγχους) ή για να ανταποκριθούνε σε καταγγελίες/ερωτήσεις και να προστατέψουνε τα νόμιμα δικαιώματά τους σε περίπτωση άσκησης κάποιας αξίωσης (20ετής διάρκεια βάσει 904επ. ΑΚ).

Όταν δεν χρειαζόμαστε ή δεν υφίσταται πλέον νόμιμος λόγος διατήρησης τους, τα προσωπικά σας δεδομένα, διαγράφονται ή καταστρέφονται με ασφάλεια.

Επίσης, οι εταιρίες λαμβάνουν υπ’ όψη εάν και πώς μπορούν να ελαχιστοποιήσουν με την πάροδο του χρόνου τα προσωπικά δεδομένα που χρησιμοποιούν, καθώς και εάν μπορούν να τα διατηρήσουν ανώνυμα, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς ή να σας ταυτοποιήσουν. Σε αυτήν την περίπτωση, ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουν οι εταιρίες χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση.

 

  1. Ποια είναι τα δικαιώματά μου; Τι μπορώ να κάνω αν έχω κάποιο θέμα με την επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων;

Α) Έχετε δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να μας ρωτήσετε ποια είναι τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε, για ποιους σκοπούς το κάνουμε, αν τα δίνουμε σε τρίτους και σε ποιους, καθώς και άλλες σχετικές πληροφορίες.

Β) Επίσης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε δωρεάν αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων μετά από αίτησή σας.

Γ) Άλλα δικαιώματα τα οποία έχετε βάσει της σχετικής νομοθεσίας περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων περιλαμβάνουν το δικαίωμα να αιτηθείτε την επικαιροποίηση ή/ και διόρθωση των δεδομένων σας, την παύση ή/και περιορισμό της επεξεργασίας τους και τη διαγραφή τους από τα συστήματα των εταιριών, εφόσον δεν υπάρχει άλλη εκ του νόμου υποχρέωση διατήρησής τους.

Δ) Επίσης διατηρείτε το δικαίωμα φορητότητας ή/και εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας.

Ειδικότερα, αναφορικά με την υπηρεσία λήψης ενημερωτικού δελτίου (“newsletter”), υπάρχει η δυνατότητα απεγγραφής (“unsubscribe”) ακολουθώντας τις οδηγίες που περιλαμβάνονται σε κάθε ενημερωτικό δελτίο (“newsletter”), ώστε να σταματήσει η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που σχετίζονται με την υπηρεσία αυτή.

Μπορείτε να ασκήσετε όλα τα ως άνω δικαιώματά σας υποβάλλοντας εγγράφως σχετική αίτηση στη διεύθυνση ΒΟΥΛΗΣ 14, ΑΘΗΝΑ , η κάνοντας κλικ εδώ (Φόρμα Άσκησης Δικαιωμάτων του Υποκειμένου)

Για οποιοδήποτε θέμα έχετε σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα ή/ και για διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (“Data Protection Officer”) των εταιριών είτε τηλεφωνικώς στο 2310 535936 είτε μέσω e-mail, στη διεύθυνση aivazidisa@yahoo.gr. είτε μέσω τηλεομοιοτυπίας (φαξ) στο 2310 902909

Σε κάθε περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να απευθύνεστε στην αρμόδια Αρχή για την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ, www.dpa.gr) ή/και να ασκείτε δικαστική προσφυγή.

Κάθε αίτημα που υποβάλλεται θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατάλληλα αποδεικτικά στοιχεία ταυτοποίησης και να παρέχονται οι απαιτούμενες πληροφορίες (π.χ. τα δεδομένα που χρειάζονται διόρθωση), όπως περιγράφονται στους όρους χρήσης της εκάστοτε υπηρεσίας. Οι εταιρίες μπορούν να ζητήσουν την παροχή πρόσθετων πληροφοριών αναγκαίων για την επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

Οι εταιρίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα αιτήματά σας να απαντηθούν χωρίς καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός μηνός από την παραλαβή τους. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, λαμβανομένων υπόψη της πολυπλοκότητας του αιτήματος και του αριθμού των αιτημάτων. Για την εν λόγω παράταση καθώς και για τους λόγους της καθυστέρησης θα ενημερώνεστε εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος από τις εταιρίες. Εάν υποβάλλετε το αίτημα με ηλεκτρονικά μέσα, η απάντηση θα σας παρέχεται, εάν είναι δυνατόν, με ηλεκτρονικά μέσα, εκτός αν ζητήσετε κάτι διαφορετικό (πχ έγγραφη επιστολή).

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων του Ομίλου, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) ή/ και να ασκείτε δικαστική προσφυγή, εφόσον θεωρείτε ότι τα ανωτέρω δικαιώματά σας παραβιάστηκαν.

 

  1. Είναι ασφαλή τα δεδομένα μου;

Οι εταιρίες θεωρούν άκρως σημαντική την ιδιωτικότητα των προσώπων των οποίων επεξεργάζονται τα προσωπικά τους δεδομένα, είτε πελατών της, είτε εργαζομένων, είτε τρίτων και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία τους, τόσο ως προς την εμπιστευτικότητα/ εχεμύθεια των πληροφοριών, όσο και ως προς την ακεραιότητά τους (να μην αλλοιωθούν, να μην καταστραφούν κατά λάθος κ.λπ

Οι εταιρίες λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα, σχεδιασμένα για την προστασία των πληροφοριών από απώλεια, εσφαλμένη χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, αποκάλυψη, διαστρέβλωση ή καταστροφή και φροντίζουν για τη θεμιτή και νόμιμη συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα καθώς και για την ασφαλή τήρησή τους σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις τόσο του ελληνικού όσο και του κοινοτικού και διεθνούς δικαίου σχετικά με την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διαφυλάσσοντας το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα οποιασδήποτε πληροφορίας περιέρχεται σε γνώση τους. Ειδικότερα, η παρούσα Πολιτική λαμβάνει υπόψη της πλήρως τις διατάξεις και τα άρθρα του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων (“General Data Protection Regulation” – “GDPR”) και καταβάλλει συνεχώς κάθε δυνατή προσπάθεια για τη συμμόρφωση με αυτόν.

Η πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας των επισκεπτών/χρηστών των Ιστοσελίδων των Εταιρειών περιορίζεται στα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα που δεσμεύονται στην τήρηση εμπιστευτικότητας (εργαζομένους, παρόχους υπηρεσιών) και θεωρείται εύλογα ότι χρειάζεται να γνωρίζουν αυτά τα στοιχεία για την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες/ χρήστες των Ιστοσελίδων ή για την εκτέλεση της εργασίας τους.

Οι εταιρίες χρησιμοποιούν στα φυσικά καταστήματα της για λόγους ασφαλείας κάμερες βιντεοσκόπησης στους εξής χώρους: Στις εισόδους των καταστημάτων, στους χώρους υποδοχής πελατών όπου υπάρχουν και τα ταμεία των καταστημάτων, καθώς και σε χώρους και σε χώρους αποθήκευσης αντικειμένων των πελατών, ενώ, προκειμένου να αποδείξουν την συγκατάθεση των υποκειμένων των δεδομένων στην επεξεργασία των δεδομένων τους, είναι δυνατό να χρησιμοποιούν και σύστημα ηχογράφησης. Επιπλέον, για ιατρικούς λόγους είναι δυνατό να χρησιμοποιούν και φωτογραφικές μηχανές.

 

  1. Πώς γίνεται η συλλογή και η χρήση των προσωπικών δεδομένων μου στις Ιστοσελίδες;

Η συλλογή των προσωπικών δεδομένων στις Ιστοσελίδες των εταιριών γίνεται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Όταν ζητήσετε να πληροφορηθείτε για τις υπηρεσίες που παρέχονται από τις εταιρίες μέσα από τις Ιστοσελίδες.

– Όταν εγγραφείτε και ζητήσετε να λαμβάνετε ηλεκτρονική αλληλογραφία ή αλληλογραφία ανακοινώσεων/ ειδήσεων των εταιριών.

– Όταν εγγραφείτε και χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των Ιστοσελίδων των εταιριών.

– Όταν συμμετέχετε με τη θέλησή σας σε υπηρεσίες των εταιριών.

– Όταν επιλέγετε να συνδεθείτε μέσω λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας στο Facebook ή στο Google για τη δημιουργία ενός λογαριασμού ή για σύνδεση)

– Όταν συμμετέχετε σε δραστηριότητα μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζεται με προωθητική ενέργεια των εταιριών (για παράδειγμα, όταν δηλώνετε ότι «σας αρέσει» ή κοινοποιείτε μια τέτοια ενέργεια ή με δική σας βούληση συμπληρώνετε τα στοιχεία σας προκειμένου να λάβετε ένα δώρο ή εκπτωτικό κουπόνι που παρέχουν οι εταιρίες στα πλαίσια των προωθητικών ενεργειών τους κλπ),

– Με την χρήση “Cookies” ή παρόμοιων τεχνολογιών (βλ. κατωτέρω το επόμενο ερώτημα για περισσότερες λεπτομέρειες).

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται ανά περίπτωση περιλαμβάνουν ενδεικτικά τα εξής:

– Λήψη ενημερωτικού δελτίου (“newsletter”) σε τακτική βάση: διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (“e-mail”).

– Καταχώρηση δεδομένων πληροφόρησης: στοιχεία επικοινωνίας [διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (“e-mail”), ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο κ.λπ.].

– Όταν εσείς επιλέγετε να συνδεθείτε μέσω των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτετε: Το προφίλ σας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

– Παρακολούθηση της ομαλής λειτουργίας και βελτίωση της λειτουργικότητας και απόδοσης των ιστοσελίδων: διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (“Ιnternet Ρrotocol address”), μοτίβα περιήγησης στις ιστοσελίδες (“browsing patterns”), πληροφορίες σχετικά με τη χρήση μιας ιστοσελίδας, ιστορικό του προγράμματος περιήγησης (“browser history”), δεδομένα γεωγραφικού προσδιορισμού (“geolocation”), στοιχεία του πρωτοκόλλου HTTP κ.α. Τα δεδομένα αυτά τηρούνται σε συγκεντρωτική μορφή ώστε να μην είναι εφικτή κατά το δυνατό η ταυτοποίηση των χρηστών.

Η συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων έχει σκοπό αποκλειστικά και μόνο:

– την εξατομικευμένη πληροφόρηση και παροχή υπηρεσιών,

– την παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τα χαρακτηριστικά του χρήστη,

– τη στατιστική ανάλυση της επισκεψιμότητας και χρήσης των ιστοσελίδων των εταιριών ,

– την ικανοποίηση των απαιτήσεων των χρηστών καθώς και την απευθείας επικοινωνία με σκοπό την ενημέρωση για νέες υπηρεσίες των εταιριών (εφόσον έχει παρασχεθεί η συγκατάθεση από τους χρήστες).

 

Η περαιτέρω διαβίβαση σε τρίτους συνεργαζόμενους φορείς θα γίνεται κατόπιν αιτήματος των ιδίων των επισκεπτών/ χρηστών. Η συγκατάθεση του χρήστη ζητείται ρητά, κατόπιν ενημέρωσης για τους σκοπούς και την νομική βάση για την χρήση των προσωπικών δεδομένων και αποτελεί βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε επεξεργασία ή διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Τι είναι τα Cookies & internet tags;

Cookies :

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης (“browser”) του υπολογιστή του επισκέπτη/ χρήστη κατά την περιήγησή του στην Ιστοσελίδα και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή. Οι Ιστοσελίδες των εταιριών χρησιμοποιούν cookies για τους ακόλουθους σκοπούς:

– Για την ομαλή λειτουργία των Ιστοσελίδων, με την απαιτούμενη ταχύτητα.

– Για την αναγνώριση της συσκευής που χρησιμοποιείτε για την πλοήγησή σας στις Ιστοσελίδες, του προγράμματος περιήγησης (“browser”) ή/ και του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιείτε, με σκοπό την παροχή εξατομικευμένης εμπειρίας πλοήγησης ή/ και χρήσης των Ιστοσελίδων των εταιριών.

– Για την αποθήκευση των ρυθμίσεών σας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης ή μεταξύ επισκέψεων (όπως για παράδειγμα το όνομα χρήστη που έχετε δηλώσει, την γλώσσα που προτιμάτε ή την χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης), έτσι ώστε να αποφύγετε να πληκτρολογήσετε ξανά ορισμένα δεδομένα.

– Για τη βελτίωση της απόδοσης ή/ και ασφάλειας των Ιστοσελίδων.

– Για την παροχή περιεχομένου βασιζόμενο στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας.

– Για την ανάλυση του τρόπου με τον οποίο περιηγείστε ή/ και χρησιμοποιείτε τις Ιστοσελίδες.

 

Οι εταιρίες ΔΕΝ χρησιμοποιούν cookies στις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Για συλλογή προσωπικών δεδομένων χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

– Για τη διαβίβαση των δεδομένων σας σε διαφημιστικές εταιρίες.

– Για τη διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτους, χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

Οι τύποι των cookies που χρησιμοποιούν οι Ιστοσελίδες των εταιριών είναι “persistent cookies” και “session cookies”.

Τα session cookies που χρησιμοποιούν οι Ιστοσελίδες των εταιριών διαγράφονται μετά το πέρας της περιήγησής σας ή/ και μετά το κλείσιμο του προγράμματος περιήγησης “browser”. Τα persistent cookies παραμένουν στον υπολογιστή ή άλλη συσκευή σας μέχρι να τα σβήσετε, ή μέχρι το προκαθορισμένο στα cookies χρονικό διάστημα. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον διακομιστή (browser) που χρησιμοποιείτε κατά τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε είτε να σας προειδοποιεί για την χρήση cookies σε συγκεκριμένες υπηρεσίες των Ιστοσελίδων, είτε να μην επιτρέπει την αποδοχή της χρήσης cookies σε καμία περίπτωση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, θα βρείτε στις ιστοσελίδες:

http://cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και http://www.allaboutcookies.org/.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τα cookies από τον υπολογιστή ή τη συσκευή που χρησιμοποιείτε, οποτεδήποτε θελήσετε. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι με την μη αποδοχή των cookies ή κάποιων εξ αυτών, ενδέχεται κάποια από τα χαρακτηριστικά των ιστοσελίδων να μην είναι πλήρως διαθέσιμα.

Πώς Μπορείτε να Απενεργοποιήσετε τη Χρήση Cookies;

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη χρήση cookies από τις ρυθμίσεις του φυλλομετρητή σας, αναλόγως του φυλλομετρητή σας επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες, για να λάβετε γνώση για τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες.

Internet Explorer

Firefox

Chrome

Opera

Safari

Safari for iPad and iPhone

Web Beacons

Τα Web beacons (επίσης γνωστά ως Internet tags, pixel tags και clear GIFs) είναι συνήθως διαφανείς εικόνες γραφικών που τοποθετούνται σε ιστοσελίδες. Τα Web beacons χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα cookies προκειμένου να καταγράφουν τις ενέργειες των επισκεπτών στους διαδικτυακούς τόπους ώστε να μετρηθεί η ανταπόκριση των επισκεπτών στις Ιστοσελίδες.

Οι εταιρίες διαβεβαιώνουν ότι, μέσω των web beacons (“internet tags” κλπ) και των cookies, ΔΕΝ συλλέγονται ούτε αναζητούνται προσωπικές, αναγνωρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες των Ιστοσελίδων, όπως ονόματα, διευθύνσεις, ηλεκτρονικές διευθύνσεις ή τηλέφωνα.

Google Analytics

Η ιστοσελίδα μας, όπως το σύνολο σχεδόν των ιστοσελίδων παγκοσμίως, χρησιμοποιεί Google Analytics, μια υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων, που προσφέρεται από την Google. Το Google Analytics χρησιμοποιεί «cookies», που είναι αρχεία σε μορφή κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας και διευκολύνουν στην ανάλυση της χρήσης που κάνετε στην ιστοσελίδα. Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τα cookies σχετικά με τη χρήση σας (συμπεριλαμβανομένης της IP διεύθυνσής σας) μεταφέρονται σε ένα διακομιστή της Google στις ΗΠΑ και αποθηκεύονται εκεί. Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για να αξιολογήσει τη χρήση που κάνετε στην ιστοσελίδα, να συντάξει αναφορές για τους διαχειριστές της σχετικά με τις δραστηριότητες αυτές και να παρέχει άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με τη χρήση του ιστότοπου και του διαδικτύου.

Η Google μπορεί επίσης να μεταβιβάσει αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους, υπό την προϋπόθεση ότι προβλέπεται από το νόμο ή εάν τυχόν τρίτα μέρη επεξεργάζονται τα δεδομένα εκ μέρους της. Η Google δε θα συσχετίσει τη διεύθυνση IP σας με κανένα άλλο δεδομένο που κατέχει. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Google Analytics, επιλέγοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησής σας, αλλά επισημαίνουμε ότι σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να μην είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατότητες της παρούσας ιστοσελίδας.

Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων που συλλέγονται από την Google, με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω και για τον ανωτέρω σκοπό. Αν δεν επιθυμείτε η Google να λαμβάνει πληροφορίες από το πρόγραμμα πλοήγησής σας, όταν επισκέπτεστε τις σελίδες, μπορείτε να εξαιρεθείτε από το Google Analytics πατώντας εδώ.

 

Πρόσθετες εφαρμογές Social plugins

-Facebook & Instagram

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές ‘social plugins’ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook.com και Instagram.com, που λειτουργούν από την Facebook Α.Ε., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA («Facebook»). Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Facebook (ένα λευκό «f» σε μπλε φόντο ή το εικονίδιο «thumbs-up»), ή με τη φράση «Facebook social plug-in» και του Instagram αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Facebook προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Facebook λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Facebook ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Facebook ή το Instagram χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Facebook και του Instagram αντιστοίχως. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Facebook μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Facebook. Επιπλέον, αν αναπτύξετε δραστηριότητα με τα plugins, για παράδειγμα πατώντας το κουμπί ‘Like’ ή προσθέτοντας ένα σχόλιο μέσω του Facebook λογαριασμού σας, οι πληροφορίες που παρέχετε με αυτόν τον τρόπο αποστέλλονται απευθείας στο Facebook και αποθηκεύονται εκεί. Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας να αναγνωριστεί και να αποθηκευτεί από το Facebook εφόσον πατήσετε πάνω στα plugins του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Facebook ή το Instagram, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική χρήσης δεδομένων του Facebook και αντίστοιχα στην Πολιτική Δεδομένων του Instagram. Αν διαθέτετε λογαριασμό στο Facebook ή το Instagram αλλά δε θέλετε το Facebook ή το Instagram να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με την επίσκεψή σας, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook ή το Instagram, προτού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες εφαρμογές στον περιηγητή σας, ώστε να παρεμποδίσετε την προβολή των συγκεκριμένων plugins από την ιστοσελίδα μας.

Twitter

 Στις ιστοσελίδες μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές ‘social plugins’ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης twitter.com και Instagram.com, που λειτουργούν από την Twitter Α.Ε., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Twitter (συνήθως ένα γαλάζιο πουλί), ή με τη φράση «Twitter social plug-in».

Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Twitter προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Twitter λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Twitter ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Twitter χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Twitter. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Twitter από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Twitter μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Twitter. Επιπλέον, αν αναπτύξετε δραστηριότητα με τα plugins, για παράδειγμα πατώντας το κουμπί ‘retweet’ ή προσθέτοντας ένα σχόλιο μέσω του Twitter λογαριασμού σας, οι πληροφορίες που παρέχετε με αυτόν τον τρόπο αποστέλλονται απευθείας στο Twitter και αποθηκεύονται εκεί. Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Twitter είναι πιθανό η διεύθυνση IP σας να αναγνωριστεί και να αποθηκευτεί από το Twitter εφόσον πατήσετε πάνω στα plugins του.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Twitter, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική χρήσης δεδομένων του Twitter. Αν διαθέτετε λογαριασμό στο Twitter αλλά δε θέλετε το Twitter να συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικές με την επίσκεψή σας, θα πρέπει να αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Twitter, προτού επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας. Ακόμη, έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πρόσθετες εφαρμογές στον περιηγητή σας, ώστε να παρεμποδίσετε την προβολή των συγκεκριμένων plugins από την ιστοσελίδα μας.

-Google+
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί την πρόσθετη εφαρμογή ‘Google plugins’ της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Google Plus, η οποία λειτουργεί από την Google Α.Ε, με έδρα 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, HΠΑ. Το plugin της Google μπορεί να αναγνωριστεί από το σύμβολο ‘+1’. Όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, η οποία εμπεριέχει ένα plugin της Google, ο περιηγητής σας θα δημιουργήσει μια απευθείας σύνδεση με τους διακομιστές της Google. Το περιεχόμενο του συμβόλου ‘+1’ θα αποσταλεί απευθείας στον περιηγητή σας και θα ενσωματωθεί στην ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με τη Google, δε συλλέγεται κανένα προσωπικό δεδομένο, εάν δεν πατήσετε το σύμβολο ‘+1’. Προσωπικά δεδομένα συλλέγονται και επεξεργάζονται μόνο από τους χρήστες που είναι συνδεδεμένοι στο κοινωνικό δίκτυο Google+ την ώρα που επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω, μπορείτε να βρείτε πατώντας εδώ. Οι εταιρίες μας δεν έχουν καμία επιρροή πάνω στην συλλογή και επεξεργασία δεδομένων, για τα οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η Google.

Youtube

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούνται πρόσθετες εφαρμογές ‘social plugins’ της ιστοσελίδας διαμοιρασμού και φιλοξενίας βίντεο Youtube, που λειτουργεί από την εταιρία Youtube – θυγατρική της Google – με έδρα 901 Cherry Avenue San Bruno, California. Τα plugins αναγνωρίζονται από τα λογότυπα του Youtube, συνήθως το τυπικό σύμβολο «play» σε κόκκινο χρώμα. Σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια σελίδα στον ιστοχώρο μας, στην οποία έχουμε ενσωματώσει ένα plugin, ο περιηγητής θα επικοινωνήσει με το διακομιστή του Youtube προκειμένου να φορτώσει το plugin και να το προβάλει. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το Youtube λαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα μας, όπως για παράδειγμα τη διεύθυνση IP σας. Όταν φορτώσει το plugin, το Youtube ενσωματώνει το περιεχόμενο που διαθέτει, στον ιστοχώρο μας. Για το λόγο αυτό δε γνωρίζουμε πόσα δεδομένα μπορεί να συλλέξει το Youtube χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα plugins.

Οι πληροφορίες που αφορούν στο συγκεκριμένο θέμα υπόκεινται στην πολιτική προστασίας του Youtube. Αν είστε συνδεδεμένοι στο Youtube από τον προσωπικό σας λογαριασμό τη στιγμή που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, το Youtube μπορεί να συνδέσει την επίσκεψή σας με το λογαριασμό σας στο Youtube. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσα και ποια δεδομένα συλλέγει το Youtube, πώς τα επεξεργάζεται και τα χρησιμοποιεί, ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα δεδομένα που παρέχετε και να ενημερωθείτε για τις ρυθμίσεις που μπορείτε να τροποποιήσετε για να προστατέψετε την ιδιωτικότητά σας, μεταβαίνοντας στην πολιτική απορρήτου του Youtube πατώντας εδώ. 

Διευθύνσεις IP και URLs

Η διεύθυνση IP είναι ένας μοναδικός εντοπιστής που χρησιμοποιούν ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές να εντοπιστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους στο Διαδίκτυο. Όταν επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες μας, μπορούμε να δούμε την διεύθυνση IP της συσκευής που χρησιμοποιήσατε για να συνδεθείτε στο Διαδίκτυο. Την πληροφορία αυτή μπορεί να τη χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να αλλάξουμε τον τρόπο παρουσίασης των ιστοσελίδων μας ώστε να βελτιώσουμε την επίσκεψή σας. Το URL (Uniform Resource Locator / Ενιαίος Εντοπιστής Πόρων) είναι ένας μοναδικός εντοπιστής ή διεύθυνση για κάθε μέσο στο διαδίκτυο και ουσιαστικά πρόκειται για τη διεύθυνση της ιστοσελίδας που επισκέπτεστε. Την πληροφορία αυτή θα τη χρησιμοποιήσουμε ώστε να δούμε ποιες ιστοσελίδες έχουν επισκεψιμότητα καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πλοηγήστε στις ιστοσελίδες μας.

  1. Ασφάλεια

Οι εταιρίες αναγνωρίζουν τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και τις σχετικές της υποχρεώσεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια του Χρήστη. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα του Χρήστη είναι ασφαλείς και απόρρητες. Λαμβάνουμε τα προσωπικά δεδομένα σας, που εσείς έχετε επιλέξει να μας παρέχετε.

Η ασφάλεια επιτυγχάνεται ως εξής:

Ι. Ελεγχόμενη Πρόσβαση

Η πρόσβαση στα συστήματα των εταιριών (servers) ελέγχεται από τείχος προστασίας (firewall), το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους χρήστες απαγορεύοντας, παράλληλα, την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες των εταιριών.

ΙΙ. Ασφάλεια SSL:

Το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), είναι σήμερα το παγκόσμιο standard στο διαδίκτυο για την πιστοποίηση δικτυακών τόπων (websites) στους δικτυακούς χρήστες και για την κρυπτογράφηση στοιχείων μεταξύ των δικτυακών χρηστών και των δικτυακών εξυπηρετητών (web servers). Μία κρυπτογραφημένη SSL επικοινωνία απαιτεί όλες τις πληροφορίες που αποστέλλονται μεταξύ ενός πελάτη και ενός εξυπηρετητή (server) να κρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποστολής και να αποκρυπτογραφούνται από το λογισμικό αποδοχής, προστατεύοντας έτσι προσωπικές πληροφορίες κατά τη μεταφορά τους. Επιπλέον, όλες οι πληροφορίες που αποστέλλονται με το πρωτόκολλο SSL, προστατεύονται από έναν μηχανισμό που αυτόματα εξακριβώνει εάν τα δεδομένα έχουν αλλαχτεί κατά την μεταφορά.
Επιπλέον, προσωπική ασφάλεια αποτελεί το password που δίνετε όταν γίνεστε μέλος των ιστοσελίδων των εταιριών.  Για να παρουσιάσουμε οποιοδήποτε προσωπικό σας στοιχείο θα πρέπει πρώτα να δοθεί το όνομα του χρήστη και το password. Για αυτό το λόγο, πρέπει να φυλάτε καλά αυτά τα στοιχεία για να μην κινδυνεύσουν να πέσουν σε χέρια τρίτων. Επίσης σας συμβουλεύουμε να δημιουργείτε password χρησιμοποιώντας σύμβολα μαζί με αλφαριθμητικούς χαρακτήρες.

Με τη χρήση ειδικού λογισμικού το ηλεκτρονικό σύστημα των εταιριών αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει πριν προβεί σε επεξεργασία τους. Τα συστήματα των εταιριών αποστέλλουν πληροφορίες ακολουθώντας την ίδια διαδικασία κρυπτογράφησης. Σε όποιο σημείο των Ιστοσελίδων εισάγετε προσωπικά δεδομένα (password, email, διευθύνσεις, τηλέφωνα, αριθμός πιστωτικής κάρτας κλπ.) υπάρχει κρυπτογράφηση SSL 128-bit. Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας, ώστε αυτή να φτάσει ασφαλής στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με τη χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Κατά την παραγγελία και εφόσον έχετε συνδεθεί με το Αναγνωριστικό Εισόδου και τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας στο λογαριασμό σας, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή σας και τα συστήματα των εταιριών κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 128bits.

ΙII. Απόρρητο Συναλλαγών

Η τήρηση του απορρήτου είναι αυτονόητη για εμάς. Οι βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών με τις εταιρίες. Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από τον Χρήστη είναι εμπιστευτικές και οι εταιρίες έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να  παραμένουν ασφαλείς και να χρησιμοποιούνται μόνο στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση της σύμβασης και την παροχή των υπηρεσιών.

Ο Χρήστης για την εξασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων του, θα πρέπει ο ίδιος να μην προβαίνει σε οποιαδήποτε αποκάλυψή αυτών, αλλά ούτε και των στοιχείων πρόσβασης σε αυτά, σε τρίτα πρόσωπα.

  1. Τι εφαρμόζεται στις Ιστοσελίδες των εταιριών σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών;

Οι εταιρίες δεσμεύονται ότι δεν θα επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα από επισκέπτες/ χρήστες των Ιστοσελίδων της κάτω των δεκαέξι (16) ετών, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει προηγουμένως την συγκατάθεση του προσώπου που έχει τη γονική μέριμνα του παιδιού (γονέα ή κηδεμόνα του), μέσω άμεσης επικοινωνίας, εκτός ηλεκτρονικής σύνδεσης ή μέσω διαδικτύου.

  1. Τι ισχύει σχετικά με τους συνδέσμους (“links” – “hyperlinks”) σε άλλες ιστοσελίδες ;

Οι Ιστοσελίδες των εταιριών ενδέχεται να εμπεριέχουν παραπομπές μέσω υπέρ-συνδέσμων (“hyperlinks”) σε άλλες ιστοσελίδες, για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες των οποίων ουδεμία ευθύνη φέρουν οι εταιρίες, ούτε εγγυάται για την διαρκή και ασφαλή προσβασιμότητά τους. Οι εταιρίες σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αποδέχονται ή υιοθετούν το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες των ιστοσελίδων των υπέρ-συνδέσμων ή ότι συνδέονται με αυτές καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα ανακύψει κατά την χρήση των ως άνω ιστοσελίδων αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε δικαιούχος της ιστοσελίδας αυτής. Στην περίπτωση των υπέρ-συνδέσμων (“hyperlinks”) προς άλλες ιστοσελίδες, οι εταιρίες δεν ευθύνονται για τους όρους διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων που αυτοί ακολουθούν.

Χρησιμοποιούμε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάσουμε το έργο και τις υπηρεσίες των εταιριών μέσω ευρέως χρησιμοποιούμενων και σύγχρονων καναλιών. Η χρήση των κοινωνικών μέσων εκ μέρους των εταιριών επισημαίνεται ειδικά στις Ιστοσελίδες μας. Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε ενημερωτικά βίντεο επιστημόνων, τα οποία αναρτούμε στην προσωπική σελίδα μας στο “YouTube” και να ακολουθείτε (από τις Ιστοσελίδες μας) τους συνδέσμους μας στο Twitter, στο Facebook και στο Instagram.

Οι εταιρίες παροτρύνουν θερμά τους χρήστες να συμβουλευτούν την αντίστοιχη πολιτική κάθε τρίτου φορέα (π.χ. εταιρίες παροχής υπηρεσιών αναζήτησης “search engines”, εταιρίες παροχής υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης “social media” όπως Facebook, Linkedin, Twitter κ.λπ.) ώστε να ενημερωθούν για τις πρακτικές που ακολουθούν με σκοπό την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Οι Ιστοσελίδες των εταιριών ενδέχεται να περιέχουν προβολή υλικού με διαφημιστικό/ ενημερωτικό περιεχόμενο, σκοπό και χαρακτήρα. Οι εταιρίες δε φέρουν καμιά ευθύνη έναντι του επισκέπτη/ χρήστη, καθώς και οποιωνδήποτε τρίτων, για οποιαδήποτε παράνομη πράξη ή παράλειψη, ανακρίβεια ή αδυναμία συμμόρφωσης προς τους νόμους και κανονισμούς οποιασδήποτε χώρας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με το περιεχόμενο αυτών των ενημερώσεων. Οι εταιρίες δεν υποχρεούνται να εξετάσουν και δεν εξετάζουν τη νομιμότητα ή όχι του ενημερωτικού υλικού που προβάλλεται στις άνω ιστοσελίδες και ως εκ τούτου δε δύναται να τους καταλογισθεί οποιασδήποτε μορφής ευθύνη. Η ευθύνη αυτή βαρύνει τους διαφημιζόμενους, χορηγούς ή και δημιουργούς του προβαλλόμενου διαφημιστικού υλικού.

  1. Επικαιροποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μπορεί να ενημερώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση προς εσάς, ώστε να αντικατοπτρίζει τις πρακτικές μας για τα προσωπικά δεδομένα. Εμείς θα αναρτήσουμε εμφανή ειδοποίηση στην ιστοσελίδα μας για να σας ενημερώσουμε για τυχόν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων μας και να αναφέρουμε στην αρχή της Πολιτικής τη χρονική στιγμή της πιο πρόσφατης ενημέρωσης.

  1. Πώς να Επικοινωνήσετε Μαζί Μας

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή σχόλια σχετικά με την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ή αν θα επιθυμούσατε να εξασκήσετε τα δικαιώματά σας, παρακαλούμε όπως μας στείλτε έγγραφη ειδοποίηση στη διεύθυνση Βουλής 14 ΑΘΗΝΑ, ή email στο gdpr@eonia.gr, μαζί με αντίγραφο ενός εγγράφου ταυτοποίησής σας, ή μας καλέσετε τηλεφωνικά στο +30 2130908630

 

 

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.
Διαβάστε αναλυτικά για τα Cookies εδώ.

Κλείσιμο