a

Eonia

Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γινόταν στο πρόσωπό σας, αν η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα μπορούσε να εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα σας; Η μέθοδος της μεσοθεραπείας το καταφέρνει – και με το παραπάνω!

Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε τη δεκαετία του ’60 από τον Γάλλο Dr. Michel Pistor και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει τις πρώτες θέσεις στις θεραπείες κοσμητολογίας. Ο λόγος απλός, αλλά πολύ σημαντικός. Πρόκειται για μια ενέσιμη θεραπεία που χαρίζει ενυδάτωση, ανάπλαση, σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας. Δα αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και ούτε “παγώνει” τις εκφράσεις του!

Η τεχνική της μεσοθεραπείας

Η μεσοθεραπεία γίνεται με την έγχυση βιταμινών, πεπτιδίων, μετάλλων και ιχνοστοιχείων υποδερμικά με τη μέθοδο των νυγμών (με μικρά, πολλαπλά τσιμπήματα δηλαδή). Ο ασθενής δε αισθάνεται κάτι, αφού έχει προηγηθεί η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Εκτός από τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες του ιατρικού σκευάσματος, οι μικροενέσεις ενεργοποιούν τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το γεγονός αυτό επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας και εξασφαλίζει τη λάμψη της. 

Χάρη στις θρεπτικές ουσίες που εγχύονται, αλλά και στον “ψευδο-τραυματισμό” του δέρματος από τις μικροενέσεις, η μεσοθεραπεία προσώπου:

  • τονώνει το περίγραμμα του προσώπου
  • καταπολεμά τη χαλάρωση
  • ενυδατώνει κι αναζωογονεί το δέρμα
  • προσφέρει σύσφιξη και λείανση της επιδερμίδας
  • καθυστερεί ή αντιστρέφει τα σημάδια της γήρανσης
  • βελτιώνει ουλές και διχρωμίες 
  • διορθώνει μαύρους κύκλους και ρυτίδες των ματιών

Τα είδη μεσοθεραπείας

Η μέθοδος της μεσοθεραπείας εφαρμόζεται στο πρόσωπο, την περιοχή των ματιών, τον λαιμό και το ντεκολτέ. Τα είδη της είναι πολλά και ποικίλλουν ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, τον τρόπο εφαρμογής, αλλά και την στοχευμένη περιοχή. 

Ειδικότερα, η ετερόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί έτοιμα φαρμακευτικά υλικά, γνωστά για τις αναπλαστικές και αντιγηραντικές τους ιδιότητες. Αυτά εισχωρούν στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, προσφέροντας του ανάπλαση και ενυδάτωση. Ειδικότερα, η ΕΟΝΙΑ έχει επιλέξει παγκοσμίως βραβευμένα υλικά για τη μεσοθεραπεία προσώπου που εφαρμόζουν στα κέντρα τους, όπως η Revitacare, η Stretch Face και η Vital με μια βάση υαλουρονικού οξέος. Η παρουσία υαλουρονικού οξέος στο “ιατρικό κοκτέιλ” της μεσοθεραπείας προσώπου της ΕΟΝΙΑ έχει σκοπό να συγκρατήσει το νερό και τα ινχοστοιχεία στο δέρμα. Έτσι, πετυχαίνει ενυδάτωση σε βάθος, απαραίτητη προϋπόθεση για την αναζωογόνηση της επιδερμίδας! 

Βέβαια, εκτός από την ενέσιμη, υπάρχει και η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία που δε χρησιμοποιεί την τεχνική των πολλαπλών ενέσεων. Η έγχυση του υλικού γίνεται μέσω μικροσκοπικών καναλιών που δημιουργούνται στην επιφάνεια της επιδερμίδας με την χρήση roller ή μιας ειδικής συσκευής micro – needling. Η θεραπεία είναι το γνωστό σε όλους μας Dermapen, το “στυλό” με τις 12 μικροσκοπικές βελόνες και τα θαυματουργά αποτελέσματα στην κυτταρική αναγέννηση!

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία ή αλλιώς PRP γίνεται με τον ίδιο τρόπο αλλά δε βασίζεται στην έγχυση φαρμακευτικών ουσιών ή άλλων θεραπευτικών παραγόντων. Βασίζεται στο ίδιο το αίμα του ασθενούς, αφού έχει προηγηθεί απλή αιμοληψία και στη συνέχεια φυγοκέντρηση. Η μέθοδος αυτή εκμεταλλεύεται τους αυξητικούς παράγοντες που βρίσκονται στο πλάσμα και που συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών της επιδερμίδας, άρα στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου κι ελαστίνης. Είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία που οδηγεί στην ανάπλαση και ανανέωση της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο. Το υλικό της θεραπείας προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό και, επομένως, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αλλεργίας ή υπερευαισθησίας.

Τα πλεονεκτήματα της μεσοθεραπείας

Πρόκειται για μία εύκολη και ανώδυνη, μη επεμβατική θεραπεία ομορφιάς και αντιγήρανσης που κερδίζει διαρκώς έδαφος. Η δημοφιλία της μεσοθεραπείας έγκειται στο γεγονός ότι δεν αφορά μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αφού καλύπτει μια γκάμα προβλημάτων της επιδερμίδας – από αφυδάτωση και φωτογήρανση μέχρι χαλάρωση και ρυτίδες. Μάλιστα, στις νεότερες ηλικίες η μεσοθεραπεία μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την εμφάνισή τους χάρη στις ευεργετικές δράσεις των σκευασμάτων που εγχέονται. Γενικά, η θεωρία που θέλει τη μεσοθεραπεία να αφορά μόνο γυναίκες μεγαλύτερες ηλικίες είναι στην πραγματικότητα μύθος. Η μεσοθεραπεία απευθύνεται σε όλους – γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτως ηλικίας, που θέλουν να καθυστερήσουν ή να εξαλείψουν τα σημάδια του χρόνου, να καταπολεμήσουν αποτελεσματικά τη χαλάρωση του προσώπου τους, να ενισχύσουν την ενυδάτωσή του ή απλά να επαναφέρουν τη χαμένη του λάμψη!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως επιλέγεται από τόσους ασθενείς ως η απόλυτη μέθοδος φυσικού lifting. Η μεσοθεραπεία προσώπου δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας και επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις καθημερινές ασχολίες. Μπορεί να γίνει άφοβα οποιαδήποτε εποχή του χρόνου! Το μόνο που επιβάλλεται είναι η χρήση αντηλιακής κρέμας για κάποιες μέρες μετά την εφαρμογή.

Οι παρενέργειες της μεσοθεραπείας  

Όταν πραγματοποιείται από εξειδικευμένους ιατρούς, η μεσοθεραπεία είναι εντελώς ακίνδυνη. Γι’ αυτό μπορεί και συνδυάζεται άνετα με άλλες θεραπείες ιατρικής αισθητικής, όπως είναι η βοτουλινική τοξίνη και το χημικό peeling. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να εμφανιστούν ήπιες παρενέργειες, όπως εκχυμώσεις και ερυθρότητα, πόνος ή οίδημα στην περιοχή εφαρμογής, που όμως υποχωρούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Συχνότητα και τιμή της μεσοθεραπείας

Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα απαιτείται ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο που καθορίζεται από τις εξατομικευμένες ανάγκες της επιδερμίδας σας. Σε γενικές γραμμές, πάντως, χρειάζεται ένας κύκλος θεραπειών (1-6 συνεδρίες) και η τιμή του εξαρτάται από τα υλικά που χρησιμοποιηθούν, την έκταση του προβλήματος και την περιοχή εφαρμογής.

Τελικά, δικαίως θεωρείται μία από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες στον κόσμο;

Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν πληροφορίες για τη “θεραπεία που συντελείται στο μεσαίο στρώμα του δέρματος” αποδεικνύει πως η μεσοθεραπεία μας αφορά όλους. Όλοι θεωρούμαστε κατάλληλοι υποψήφιοι μετά την ηλικία των 18 – με ελάχιστες εξαιρέσεις (πχ. κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης). Εξάλλου, η γήρανση της επιδερμίδας δεν έχει ηλικία και κάποιοι κληρονομικοί και περιβαλλοντολογικοί παράγοντες που την επισπεύδουν, εύκολα μπορούν να αναστραφούν με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας!