a

Eonia

Δεν μπορείτε να αποφύγετε να γεράσετε, αλλά μπορείτε να επιδιώξετε να το κρύψετε!

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα και οι ιστοί του χάνουν την ελαστικότητά τους, οδηγώντας σε αναπόφευκτη χαλάρωση και ρυτίδες. Με τη βοήθεια του λίφτινγκ, δε χρειάζεται να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι ο χρόνος δε ξαναγυρίζει, αφού η χειρουργική επέμβαση που ανυψώνει και συσφίγγει τους ιστούς του δέρματος, γνωστή και ως ρυτιδεκτομή, σβήνει τα σημάδια του χρόνου και σας γυρίζει πίσω 10-15 χρόνια!

Τι περιλαμβάνει το λίφτινγκ προσώπου;

Είναι μια χειρουργική επέμβαση, που περιλαμβάνει μια τομή γύρω από το αυτί και ενίοτε κάτω από το πηγούνι. Ένα λίφτινγκ προσώπου

αφαιρεί την περίσσεια του δέρματος, συσφίγγοντας έτσι το υπόλοιπο δέρμα.

Ανυψώνει τους ιστούς που χαλαρώνουν, οι οποίοι προκαλούν τις ρινοχειλικές πτυχές και τις “γραμμές μαριονέτας”. Βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου και συσφίγγει το δέρμα και τους μύες του λαιμού.

 

Πώς γίνεται η διαδικασία;

Μετά την προεγχειρητική αξιολόγηση, εφαρμόζεται αναισθησία – συνήθως γενική, αλλά και τοπική αναισθησία με μέθη, ανάλογα με το είδος λίφτινγκ που θα εφαρμοστεί. Εάν υπάρχει ελάχιστη χαλάρωση του δέρματος, μπορεί να γίνει ένα «μίνι» λίφτινγκ, που περιλαμβάνει μικρότερες τομές. Οι τομές γίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι δυσδιάκριτες. Αφού γίνουν οι τομές στις επιθυμητές περιοχές, ο χειρουργός θα διαχωρίσει το δέρμα από το υποκείμενο λίπος και τους μύες. Ο υποκείμενος ιστός θα επανατοποθετηθεί και τα βαθιά υπομυϊκά στρώματα του προσώπου θα ανυψωθούν. Το υπερβολικό δέρμα θα αφαιρεθεί και οι τομές θα κλείσουν με ράμματα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 4 ώρες.

 

Τι συμβαίνει μετά την επέμβαση;

Η παραμονή στην κλινική εξαρτάται από το είδος της αναισθησίας που χρησιμοποιήθηκε. Η παροχέτευση, που τοποθετείται διεγχειρητικά για την αποφυγή αιματώματος, συνήθως αφαιρείται 24 ώρες μετά την επέμβαση. Είναι σύνηθες να αισθανθείτε πόνο ή δυσφορία σε ανεκτό βαθμό, που υποχωρεί με παυσίπονα. Για μερικές ημέρες θα χρειαστεί να φορέσετε έναν ελαστικό κορσέ μικρού μεγέθους στο πρόσωπο. Εφόσον η εργασία σας δεν περιλαμβάνει καταπόνηση και άρση βαρών, μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά μετά από 3 ή 4 μέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται 5 -10 μέρες μετά την επέμβαση. Τυχόν εκχυμώσεις και οίδημα θεωρούνται φυσιολογικά και αναμενόμενα. Το πρήξιμο υποχωρεί σταδιακά (1 εβδομάδα – 1 μήνα,) οπότε και διαμορφώνεται το τελικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν σοβαρότερες παρενέργειες;

Μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν από την αναισθησία, καθώς και η πιθανότητα αιμορραγίας ή μόλυνσης. Οι πιθανότητες αιμορραγίας μπορούν να μειωθούν, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού για αποφυγή έντονων δραστηριοτήτων. Η μόλυνση είναι ασυνήθιστη μετά από λίφτινγκ προσώπου και αντιμετωπίζεται εύκολα με αντιβιοτικά.

 

Ποια είναι η ιδανική ηλικία για λίφτινγκ;

Αν και ένας ασθενής με λίφτινγκ προσώπου θα δείχνει πάντα νεότερος από ό,τι αν δεν είχε κάνει ποτέ λίφτινγκ, υπόκειται στα σημάδια της γήρανσης όπως και οποιοσδήποτε άλλος. Παρότι η ιδανική ηλικία για λίφτινγκ είναι μετά τα 50, όσο νωρίτερα το επιδιώξει κανείς (μετά τα 40) τόσο περισσότερο χρόνο θα διαρκέσει το αποτέλεσμα.

 

Τι δεν περιλαμβάνει το λίφτινγκ προσώπου;

Δεν περιλαμβάνει την ανόρθωση ματιών, αφού το λίφτινγκ προσώπου εστιάζει μόνο στα δύο τρίτα του κάτω μέρους του προσώπου. Παρ’ όλα αυτά, το λίφτινγκ ματιών, ή αλλιώς βλεφαροπλαστική, μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με το λίφτινγκ προσώπου.

 

Τι είναι το λίφτινγκ ματιών;

Η βλεφαροπλαστική είναι μια μόνιμη λύση για τα πεσμένα μάτια, τις ενοχλητικές “σακούλες” και τους μαύρους κύκλους. Περιλαμβάνει την χειρουργική αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους από το άνω ή/και κάτω βλέφαρο, γίνεται με τοπική αναισθησία και οποιαδήποτε ουλή είναι καλά κρυμμένη χάρη στις φυσικές πτυχές του βλεφάρου.

 

Στην Eonia, το λίφτινγκ γίνεται μια επέμβαση ρουτίνας χάρη στην πείρα και την αισθητική αντίληψη των πλαστικών χειρουργών της. Τα αποτελέσματα του, που διαρκούν χρόνια, θα σας μαγέψουν!