a

Eonia

υαλουρονικο οξυ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρματος. Η εφαρμογή του στα χείλη δεν έχει ηλικία και βοηθάει να αλλάξουμε το σχήμα και τον όγκο τους με όμορφο και φυσικό τρόπο. Γύρω από το συστατικό έχουν δημιουργθεί πολλοί μύθοι και ανακρίβίες που θα τις αναλύσουμε παρακάτω.

Η πραγματικότητα είναι πως το υαλουρονικό οξύ στα χείλη δεν έχει ηλικία. Μπορεί να προσθέσει όγκο και να διορθώσει ασσυμετρίες σε νεότερες ηλικίες ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες να αποκαταστήσει τον χαμένο όγκο και να βελτιώσει τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη (του καπνιστή).

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στο σώμα μας κυρίως στο δέρμα μας. Η βασική του λειτουργία είναι να διατηρεί το νερό στο δέρμα μας και ενυδατωμένους τους ιστούς. Επομένως δεν είναι καθόλου τοξικό και δεν προκαλεί αλλεργίες. Αντίθετα βελτιώνει, ενυδατώνει και λειαίνει την επιδερμίδα.  Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος είναι ασφαλείς και πρέπει να εφαρμόζονται από πλαστικό χειρούργο.

Τα αποτελέσματα εφαρμογής υαλουρονικού οξέος στα χείλη έχουν διάρκεια από 6 εώς 12 μήνες. Σημαντικό ρόλο στην διάρκεια του αποτελέσματος παίζει η σύνθεση του υαλουρονικού η τεχνική του γιατρού και ο οργανισμός του ατόμου που κάνει την θεραπεία. Το υαλουρονικό οξύ είναι απορροφήσιμο από τον οργανισμό και έπειτα όταν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα διαλυθεί, μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί η θεραπεία.

Η πραγματικότητα είναι πως του υαλουρονικό στα χείλη έχει πολλές ιδιότητες και όχι μόνο την μείωση των ρυτίδων. Μπορεί να διορθώσει το περίγραμμα των χειλιών και να προσφέρει εξτρα όγκο κάνοντας τα πιο σαρκώδη.