Image Alt

Eonia

Το γυναικείο πρότυπο θέλει ένα στήθος υγιές, σφριγηλό και πανέμορφο. Γιατί όχι κι εσείς; 

Μέχρι πρότινος, η πλαστική στήθους θεωρούνταν η επέμβαση που θα εξασφάλιζε ένα πλούσιο ντεκολτέ. Κι όμως, ποιος είπε ότι “το μέγεθος μετράει”; Αν το στήθος έχει χάσει, λόγω ηλικίας, τη σφριγηλή του εμφάνιση. Αν έχει ταλαιπωρηθεί από εγκυμοσύνη και θηλασμό. Αν έχει ραγάδες και χαλάρωση από αυξομείωση βάρους. Εμπιστευθείτε την πλαστική χειρουργική. Αναστρέφει τη φυσιολογική πτώση του μαστού με την ανόρθωση στήθους ή αλλιώς μαστοπηξία.

Η πλαστική στήθους είναι η αισθητική επέμβαση που βελτιώνει το σχήμα και τον όγκο του στήθους. Μπορεί να διορθώσει ασυμμετρίες και ατέλειες και να ανορθώσει το μαστό, αφαιρώντας το περιττό δέρμα. Γίνεται με γενική αναισθησία ή και τοπική, ανάλογα με το βαθμό πτώσης και μπορεί να συνδυαστεί με αύξηση ή μείωση του μεγέθους του μαστού.

Πριν την επέμβαση…

Επιλέγεται το σχήμα και το μέγεθος του μαστού. Καθορίζεται το είδος της μαστοπηξίας, ανάλογα με το βαθμό πτώσης και λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό. Γίνεται ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος και δίνονται οι απαραίτητες αναλυτικές οδηγίες (για διακοπή ή λήψη φαρμακευτικής αγωγής, διακοπή καπνίσματος κ.ο.κ.) Επίσης, αποφασίζεται από τον γιατρό αν επιτρέπεται η ταυτόχρονη αυξητική στήθους ή αν επιβάλλεται η μείωσή του για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Κατά την επέμβαση…

Γίνεται μια κάθετη τομή που αρχίζει από τη θηλή και καταλήγει στο υπομάστιο ή μόνο περιθήλαια. Ανασηκώνεται η θηλή και τεντώνεται το στήθος, αφού αφαιρεθεί το πλεονάζον δέρμα. Εάν κριθεί απαραίτητο, το μέγεθος των θηλών μειώνεται με εκτομή της περίσσειας δέρματος από την περίμετρο. Έτσι, διατηρείται η αναλογία με το ανασηκωμένο στήθος. Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2,5 ώρες και συνήθως η ασθενής νοσηλεύεται για μία ημέρα. 

  • Αν, η ανόρθωση συνδυάζεται με μειωτική στήθους (για αισθητικούς και πρακτικούς λόγους) εκτός από δέρμα, αφαιρείται και λιπώδης ιστός από το εσωτερικό του μαστού.  
  • Η αυξητική στήθους σε συνδυασμό με μαστοπηξία ενδείκνυται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (μικρής πτώσης ή μικρού μεγέθους του στήθους) ώστε ο ανορθωμένος μαστός να μην επιβαρυνθεί από επιπλέον βάρος.

Μετά την επέμβαση…

Ένας ελαστικός στηθόδεσμος είναι απαραίτητος για 2-4 εβδομάδες, για να στηρίζει το στήθος σας κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας, αλλά και για να ελαχιστοποιήσει το οίδημα. Οι ουλές, παρότι είναι εμφανείς τους πρώτους μήνες, στη συνέχεια εξασθενούν. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ορατές με μαγιό ή σουτιέν, αφού τα ράμματα έχουν γίνει σε δυσδιάκριτες θέσεις. Ο πόνος – αν και υποφερτός – αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά και η ασθενής επιστρέφει κανονικά στη δουλειά της το αργότερο σε 2-3 εβδομάδες.

Χρήσιμα tips

  1. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του γιατρού, για να μειώσετε τον χρόνο αποθεραπείας, αλλά και για να αποφύγετε τυχόν μετεγχειρητικές επιπλοκές.
  2. Επιλέξτε την ανόρθωση στήθους μετά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, ώστε να διατηρήσετε το αποτέλεσμα της επέμβασης, αντί να το αλλοιώσετε. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, έχετε υπόψη ότι η μαστοπηξία δεν αποτρέπει τον θηλασμό, αφού συνήθως δεν τραυματίζει τους γαλακτοφόρους πόρους της ασθενούς.
  3. Εμπιστευτείτε τον γιατρό σας. Αν προτείνει να προβείτε σε μείωση του μεγέθους: οι ιδανικές αναλογίες είναι το παν! Με την ίδια λογική, εμπιστευτείτε τον αν σας αποτρέψει να προβείτε σε ταυτόχρονη αυξητική στήθους (με ενθέματα σιλικόνης) και προτιμήστε να μεγαλώσετε το μέγεθός του με άλλες μεθόδους, π.χ. με λιπομεταφορά!
  4. Τολμήστε την αλλαγή που πάντα φοβόσασταν και εκτοξεύστε την αυτοπεποίθηση σας στα ύψη! Θυμηθείτε πως η πλαστική χειρουργική είναι πλέον απαλλαγμένη από στερεότυπα και ντροπή, αφού διαρκώς εξελίσσεται. Μόνο η ανόρθωση μπορεί να αντιμετωπίσει την πτώση και τη χαλάρωση και να επαναφέρει στο στήθος σας τη νεανικότητα που του αρμόζει!

Η ομάδα μας είναι στη διάθεση σας για να σας
προτείνει τις λύσεις που ταιριάζουν στο δικό σας σώμα!
Επικοινωνήστε μαζί μας και κερδίστε μία δωρεάν αξιολόγηση και 20% έκπτωση!