Image Alt

Eonia

πλαστική στήθους

Η πλαστική στήθους είναι η συχνότερη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής και όχι τυχαία: το μέγεθος και το σχήμα του γυναικείου στήθους ανέκαθεν αντανακλούσαν πόσο καλά αισθάνεται μια γυναίκα με το σώμα της και με τη θηλυκότητά της. Επειδή, όμως, πολλά ακούγονται για την πλαστική στήθους, ήρθε η στιγμή να δούμε τι πραγματικά ισχύει και τι όχι για τη δημοφιλέστερη “γυναικεία” επέμβαση!

 

Η πλαστική στήθους αφορά μόνο στην αύξηση του μεγέθους των μαστών: ΜΥΘΟΣ

Η συγκεκριμένη επέμβαση αφορά στη βελτίωση του σχήματος, του μεγέθους και της πτώσης των μαστών, που έχουν χάσει τη νεανική τους όψη μετά από εγκυμοσύνη ή θηλασμό ή λόγω απότομης απώλειας βάρους ή γήρανσης. Αν και κάθε περίπτωση είναι εξατομικευμένη, τα ενθέματα σιλικόνης δεν είναι απαραίτητα, αν η ασθενής ενδιαφέρεται να αντιστρέψει την πτώση και τη χαλάρωση του στήθους της. Ο βαθμός πτώσης του στήθους εξαρτάται από τη θέση της θηλής σε σχέση με την υπομάστια πτυχή. Στην ουσία, ανασηκώνεται η θηλή και αφαιρείται το πλεονάζον δέρμα, ώστε να επιτευχθεί η ανόρθωση. Η επέμβαση γίνεται συνήθως σε 2,5 ώρες με γενική αναισθησία ή με τοπική και ημισεληνοειδή τομή για περιπτώσεις για περιπτώσεις μικρής πτώσης, ενώ η τομή μπορεί να έχει το σχήμα ενός ανάποδου T ή να είναι μόνο κάθετη ή περιθηλαία.

 

Η ανόρθωση μπορεί να συνδυαστεί και με αυξητική ή μείωση στήθους: ΑΛΗΘΕΙΑ

Σαν τεχνική, η ανόρθωση ή αλλιώς μαστοπηξία μοιάζει πολύ με την επέμβαση μείωσης στήθους, με τη διαφορά ότι στην τελευταία αφαιρείται και μέρος του λιπώδους ιστού εκτός από δέρμα. ¨Ενα μεγάλο και πεσμένο στήθος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά, όχι μόνο την ψυχολογία της γυναίκας, αλλά και την καθημερινότητά της. Γι’ αυτό ενίοτε συνδυάζονται για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Άλλες φορές η ανόρθωση στήθους γίνεται σε συνδυασμό με την αυξητική τεχνική, έτσι ώστε οι μαστοί να επανέλθουν σε πιο νεανική θέση και να αυξηθούν σε όγκο, προσφέροντας ένα πλούσιο ντεκολτέ. Η αυξητική μπορεί να γίνει είτε με ενθέματα σιλικόνης τελευταίας τεχνολογίας (διαφόρων σχημάτων και μεγέθους,) είτε με την τεχνική της λιπομεταφοράς, όπως είναι είναι η Nanofat, η δημοφιλής τεχνική των Figura Clinica που περιλαμβάνει λιποαναρρόφηση σε περιοχή με τοπικό πάχος, συλλογή και επεξεργασία του λίπους και μεταφορά του στην περιοχή των μαστών.

 

H ανόρθωση στήθους αφήνει μεγάλες, ευδιάκριτες ουλές: ΜΥΘΟΣ

Εάν η διαδικασία ανόρθωσης στήθους βελτίωνε την εμφάνισή σας με το κόστος των μεγάλων και αντιαισθητικών ουλών, δε θα ήταν η δημοφιλέστερη επέμβαση στον γυναικείο πληθυσμό. Ο εξειδικευμένος, πιστοποιημένος πλαστικός χειρουργός των Eonia μπορεί να εκτελέσει τη διαδικασία ανόρθωσης στήθους με ελάχιστες τομές, τοποθετημένες προσεκτικά σε καλά κρυμμένες περιοχές κατά μήκος των φυσικών πτυχών στο δέρμα σας. Με το πέρασμα του χρόνου, μάλιστα, γίνονται δυσδιάκριτες και μπορείτε να φορέσετε ξανά το αγαπημένο σας μπικίνι χωρίς να ανησυχείτε ότι οι ουλές σας είναι εμφανείς.

πλαστική στήθους

Η ανόρθωση στήθους προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες: ΜΥΘΟΣ

Η υπαισθησία της θηλής, μια πιθανή, αν και όχι συχνή, παρενέργεια κλυδωνίζει τη φήμη της επέμβασης, αλλά η αλήθεια είναι πως η αισθητικότητα επανέρχεται σε 8 – 12 μήνες μετά την επέμβαση. Ούτε τους μαστικούς αδένες διαταράσσει συνήθως η ανόρθωση, αφού θα μπορείτε να θηλάσετε κανονικά, όταν αναρρώσετε από την επέμβαση.

 

Το αποτέλεσμα της ανόρθωσης διαρκεί πολλά χρόνια: ΑΛΗΘΕΙΑ

Παρότι η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, η γενετική, η υγεία και οι διατροφικές συνήθειες, το αποτέλεσμα της ανόρθωσης θεωρείται σχεδόν μόνιμο, αφού διαρκεί πάνω από 10 – 15 χρόνια, με απαραίτητη προϋπόθεση τη διατήρηση ενός σταθερού βάρους χωρίς αυξομειώσεις.

 

Η ανόρθωση στήθους μπορεί να επιτευχθεί και με γυμναστική: ΜΥΘΟΣ

Ενώ οι διακυμάνσεις στο βάρος μπορούν σίγουρα να επηρεάσουν τη σφριγηλότητα και τη θέση των μαστών, η περισσότερη άσκηση δε θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα νεανικό ντεκολτέ. Η χαλάρωση του στήθους είναι αποτέλεσμα της χαλάρωσης του δέρματος, της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, και πολλών άλλων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών.

 

Συμβουλευτείτε τον πλαστικό χειρουργό μας, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία ανόρθωσης στήθους και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε το στήθος και το σώμα σας!