Image Alt

Eonia

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Καθώς το καλοκαίρι βρίσκεται μια ανάσα μακριά, η κρυολιπόλυση είναι πρώτο “trend” στις γυναικείες – και όχι μόνο – συζητήσεις.

Πολλά ακούγονται για τη δημοφιλέστερη αναίμακτη θεραπεία μείωσης του τοπικού πάχους και όλοι έχουν κάτι να πουν, ακόμα και όσοι δεν έχουν ολοκληρωμένη γνώμη. Ποια είναι η αλήθεια, τελικά, για την κρυολιπόλυση και σε ποιες περιπτώσεις προκαλεί αντικρουόμενες απόψεις;

Γιατί έχει παρεξηγηθεί;

Για να κατανοήσουμε τους λόγους που η κρυολιπόλυση ενδέχεται να παρεξηγηθεί από μερικούς, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το πώς λειτουργεί. Καταρχάς, η θεραπεία χρειάστηκε χρόνια έρευνας για να τελειοποιηθεί, προκειμένου να μπορεί να είναι ασφαλής κι αποτελεσματική. Το CoolSculpting, το μοναδικό μηχάνημα κρυολιπόλυσης που έχει πάρει έγκριση από τον FDA και που εφαρμόζεται, φυσικά, σε όλα τα κέντρα μας, προσφέρει ελεγχόμενη και ακριβή ψύξη σε σταθερή θερμοκρασία στην πάσχουσα περιοχή, ώστε να προκαλέσει φυσικό θάνατο των λιποκυττάρων χωρίς να βλάψει το δέρμα, τα νεύρα, τα αιμοφόρα αγγεία ή τους περιβάλλοντες ιστούς

. Εξάλλου, η κρυολιπόλυση κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται και το όνομά της: ψύχει τα λιποκύτταρα, με σκοπό να τα καταστρέψει.

Η θερμοκρασία του δέρματός σας παρακολουθείται συνεχώς από το μηχάνημα καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, έτσι ώστε να μην φτάσει ποτέ σε επικίνδυνους βαθμούς. Χωρίς όλους αυτούς τους συγκεκριμένους ελέγχους, η ψύξη του λίπους θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι επιβλαβής για το σώμα σας ή απλά να μη λειτουργεί. Δυστυχώς, στην αγορά κυκλοφορούν πολλά μηχανήματα αμφιβόλου ποιότητας που δεν μπορούν να εγγυηθούν ούτε την ασφάλεια, αλλά ούτε και την αποτελεσματικότητα της κρυολιπόλυσης. Επομένως, πάντα να λαμβάνετε υπόψη το κόστος της θεραπείας σε συνάρτηση με το μηχάνημα που θα χρησιμοποιηθεί.

¨Ενας ακόμα λόγος που μπορεί να αμαυρώσει τη φήμη της κρυολιπόλυσης είναι η επαναληψιμότητα της θεραπείας. Εάν ο γιατρός σας προτείνει εξαρχής έναν ορισμένο αριθμό συνεδριών για τη δική σας περίπτωση, είναι επειδή με βάση την εμπειρία του μπορεί να κρίνει κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να είναι αποτελεσματική η κρυολιπόλυση. Θυμηθείτε πως η κρυολιπόλυση δεν παύει να είναι μια μη επεμβατική διαδικασία, που δεν απαιτεί νάρκωση, χειρουργείο, μετεγχειρητική φροντίδα ή άδεια από τη δουλειά, αφού αμέσως μετά το πέρας της θεραπείας, μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις, χωρίς τίποτα να προδίδει ότι μόλις κάνατε τη θεραπεία. Όπως γίνεται, όμως, με κάθε αναίμακτη θεραπεία, η επανάληψή της μπορεί να κρίνεται απαραίτητη για τη μέγιστη αποτελεσματικότητά της. Δε συμβαίνει μόνο με την κρυολιπόλυση αυτό: συμβαίνει με τις περισσότερες αναίμακτες θεραπείες, αν όχι με όλες. Η επαναληψιμότητα, καλώς ή κακώς, εξασφαλίζει το μέγιστο αποτέλεσμα – αυτός είναι ο χρυσός κανόνας για την αισθητική ιατρική – και θα πρέπει να το έχει υπόψη του ο ασθενής προτού αποφασίσει να κάνει κρυολιπόλυση. Βέβαια, κάτι τέτοιο δε σημαίνει πως και μια συνεδρία κρυολιπόλυσης δεν είναι για ορισμένους αρκετή, αλλά και πάλι ο γιατρός είναι αρμόδιος για το εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας του καθενός!

Αδυνατίζουμε με την κρυολιπόλυση;

Άλλες φορές, μερικοί απογοητεύονται, επειδή περιμένουν να αδυνατίσουν με την κρυολιπόλυση. Όμως η κρυολιπόλυση δεν είναι μέθοδος αδυνατίσματος, αλλά σωματογλυπτικής, που επιτυχγάνεται με τη μείωση τοπικού πάχους σε γλουτούς, μηρούς, κοιλιά, μέση και βραχίονες. Πολλοί, μάλιστα, μπορούν να χάσουν μέχρι και το 25% του λίπους σε μία μόνο εφαρμογή. Το τελικό αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης, όμως, αργεί να φανεί, επειδή ο οργανισμός χρειάζεται ένα διάστημα 1-3 μηνών, για να αποβάλει με φυσικό τρόπο τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα. Οπότε, μη βιαστείτε να συμπεράνετε ότι η κρυολιπόλυση δε λειτούργησε σε σας, αν δεν έχει περάσει τουλάχιστον ένας μήνας απ΄ όταν κάνατε τη θεραπεία.

Τέλος, η κρυολιπόλυση στοχεύει σε μικρές περιοχές λίπους. Αυτό σημαίνει πως όσο πιο υπέρβαροι είστε, τόσο μικρότερο το αποτέλεσμα. Γι αυτό, μην έχετε μεγάλες προσδοκίες από την κρυολιπόλυση, αν δεν είστε ο ιδανικός υποψήφιος: αν δεν βρίσκεστε δηλαδή στα ιδανικά κιλά, αλλά με μικρές λιπαποθήκες που αντιστέκονται στη γυμναστική και τη δίαιτα.

Post a Comment