Image Alt

Eonia

μεταμόσχευση μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

 

H μεταμόσχευση μαλλιών αντιστρέφει την αλωπεκία

Η απώλεια μαλλιών είναι μια συνηθισμένη κατάσταση που βιώνουμε όλοι – ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Όταν, όμως, υπερβαίνει τις 50 – 100 τρίχες ημερησίως, μιλάμε για τριχόπτωση, που μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους και να είναι προσωρινή και αναστρέψιμη. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις όπου η τριχόπτωση είναι προοδευτική και μόνιμη. Όταν συντρέχουν ορμονολογικοί ή κληρονομικοί παράγοντες. Αυτού του είδους η τριχόπτωση που αποδίδεται στη γενετική ονομάζεται ανδρογενετική αλωπεκία. Δε θεραπεύεται και οδηγεί σταδιακά σε φαλάκρα. Αλλά αντιμετωπίζεται οριστικά με τη μεταμόσχευση μαλλιών!

 

Δεν υπάρχει ηλικιακός φραγμός στη μεταμόσχευση μαλλιών

Άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών μπορούν να είναι υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών. Με μια σημαντική προϋπόθεση: να υπάρχουν αρκετά υγιή μαλλιά σε μια ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (δότρια περιοχή). Επιπλέον θα πρέπει να μπορούν να μεταμοσχευθούν στην περιοχή με αραίωση (λήπτρια περιοχή). Αυτό σημαίνει ότι η δότρια περιοχή έχει τον ρόλο κλειδί στη μεταμόσχευση μαλλιών. Οπότε, αν το σκέφτεσαι, καλό θα ήταν να προχωρήσεις έγκαιρα σε μεταμόσχευση μαλλιών, ώστε η δότρια περιοχή σου να είναι όσο το δυνατόν πιο αξιοποιήσιμη.

 

Η εμφύτευση μαλλιών είναι μια ελάχιστα επεμβατική διαδικασία

Το μόνο κοινό που έχουν οι μέθοδοι εμφύτευσης μαλλιών FUE & FUT είναι ότι γίνονται με τοπική αναισθησία. Η μέθοδος FUT, που βασίζεται στην εξαγωγή ολόκληρης λωρίδας δέρματος (strip). Από αυτή θα προκύψουν τα τριχοθυλάκια προς επαναφύτευση. Η μέθοδος αυτή τείνει να αντικατασταθεί ολοκληρωτικά από τη μέθοδο FUE. Οι λόγοι είναι ότι είναι λιγότερο επεμβατική και περισσότερο ασφαλής για τον ασθενή. Επίσης, δεν υπάρχει νυστέρι, παρά ένα εργαλείο σε σχήμα στυλό, με το οποίο ο γιατρός αφαιρεί ένα προς ένα τα τριχοθυλάκια από τη δότρια περιοχή και με τον ίδιο τρόπο τα επανατοποθετεί στην περιοχή της αραίωσης. Άρα, χωρίς εκτομή και ράμματα, δεν υπάρχει αντιαισθητική ουλή, ενώ οι σπάνιες παρενέργειες μιας τέτοιας επέμβασης, π.χ. μόλυνση, ελαχιστοποιούνται. Επίσης, ο χρόνος επούλωσης στη μέθοδο FUT είναι μεγαλύτερος (2 εβδομάδες,) ενώ με την FUE ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του 1 εβδομάδα περίπου μετά την επέμβαση.

Τα μεταμοσχευμένα μαλλιά διαρκούν μια ζωή

Η απώλεια των μεταμοσχευμένων μαλλιών 2-3 εβδομάδες μετά την επέμβαση θεωρείται φυσιολογική και είναι παροδική. 2-3 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών αρχίζουν να αναπτύσσονται νέα τριχοθυλάκια. Το τελικό αποτέλεσμα θέλει έναν χρόνο περίπου για να φανεί οριστικά. Εφόσον προήλθαν από ζώνη σταθερής τριχοφυΐας (συνήθως από το πίσω και πλαϊνό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής,) τα νέα μαλλιά που αναπτύσσονται σταδιακά δεν ξαναπέφτουν. Αυτό σημαίνει πως το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνιμο!

Δεν είναι μόνο άνδρες, οι υποψήφιοι για εμφύτευση μαλλιών

Μερικές γυναίκες φέρουν το γονίδιο της τριχόπτωσης ακριβώς όπως και οι άνδρες. Και ενώ μερικές δεν χάνουν ποτέ τα μαλλιά τους κι ας φέρουν το γονίδιο, άλλες τα χάνουν με το ίδιο ακριβώς μοτίβο της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Η μεταμόσχευση μαλλιών στις γυναίκες, όχι μόνο δεν είναι ταμπού, αλλά ξεχωρίζει ως η μοναδική λύση στην τοπική ή ανδρικού τύπου αλωπεκία. Εξάλλου, η ίδια ακριβώς διαδικασία εφαρμόζεται και για την κάλυψη μικρότερων περιοχών αραίωσης, όπως π.χ. για την αποκατάσταση φρυδιών.

 

Η επιλογή της σωστής κλινικής είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών

Πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη τους παράγοντες κινδύνου. Αυτοί μπορεί να προκύψουν από την πραγματοποίηση της εμφύτευσης μαλλιών από μη εκπαιδευμένους ειδικούς ή επαγγελματίες χωρίς άδεια. Δυστυχώς, η δημοφιλία της FUE έχει εκτοξεύσει τον αριθμό αυτών των περιπτώσεων στα ύψη και η ποιότητα των υπηρεσιών τους είναι παρόμοια με το κόστος τους: χαμηλή.

 

Στην Eonia έχουμε την ευκαιρία να οπτικοποιήσουμε ξεχωριστά την κάθε περίπτωση. Μέσω της γνώσης και της εμπειρίας μας, να διαμορφώσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο, που θα σου χαρίσει ένα φυσικό και εναρμονισμένο αποτέλεσμα, βασισμένο στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη μεταμόσχευση μαλλιών.

Post a Comment